Är du nyfiken på traditionell kinesisk medicin (TCM) och hur du kan använda dig av den i din yogapraktik? Då är detta något för dig. I TCM finns fem element som följer året – Vatten, trä, eld, jord och metall. Till varje element finns också meridianer (energikanaler), organ, balanser/obalanser, karaktärsdrag, egenskaper och mycket mer.

Tillsammans med olika verktyg och tekniker får du en introduktion till allt ovan samt introduktion till livskraften i TCM – qi, och givetvis det specifika elementet för tiden. Att praktisera på olika sätt utifrån elementet, meridianer och tiden på året är ett sätt för människan att följa energiflöde, naturen och dess naturliga cykler mer. Ett sätt att stötta vår hälsa utifrån den ständiga föränderlighet som är meningen, istället för att följa samma rutin året om trots att det runt oss, såsom temperatur, ljus och mörker och så vidare förändras.


Lärare är Johanna Alvin, Milla Floryd och Eleonore Stenqvist Wesén och vi väver samman yogapraktiken med perspektiv från TCM i följande innehåll.Innehåll:

Teoretisk introduktion till traditionell kinesisk medicin

Teori om aktuellt element

Reflektionsfrågor och tips


Klasser i Vatten-elementet:

Flowyoga-klass (60 min)

Myofascial release (11 min)

Yinyoga (45 min)

Yoga Nidra/Meditation (30 min)

Breathwork (35 min)

Du får tillgång till allt material direkt och praktiserar på egen hand när du själv önskar. Du har tillgång till materialet under en månad från inköpsdatum. 


För vem?

Detta är för dig som är människa, yogautövare, yogalärare – you name it. Det är för alla som är intresserad.